1400-04-15 13:18
1161
0
75274
قلم به دستان گلستانی از اهمیت قلم می گویند؛

جهادگر فرهنگی، قلم آزادگی به دست می گیرد/ اثرات مخرب غفلت نویسندگان از جامعه

موفقیت درحوزه فرهنگ در کوتاه مدت به دست نمی آید و اثرتاش در نسل های بعد دیده می شود و نرسیدن به اهداف ارزشی در زمان کوتاه نباید نویسنده را دلسرد کند زیرا نویسنده، جهادگر فرهنگی عصر حاضر است.

به گزارش گلستان ما؛  قلم از جمله مقدساتی است که خداوند در قران به آن قسم خورده و در واقع  اولین مخلوق خداوند است. این قلم است که تا نسلها باقی می ماند و کهنه نمیشود.

قلم فرهنگ های بسیاری را در طول تاریخ بشر تا به امروز به آیندگان منعکس کرده  و در واقع میتوان گفت این قلم است  که افکار، عقاید را منتشر می کند و به نسل های بعد به عنوان یک تجربه ماندگار می رسد، هرجا فرهنگی توسعه پیدا کرد رد پایی از قلم نویسندگان عالم را میتوان دید.

با مروری بر تاریخ اسلام متوجه می شویم که تواتر و صحت سخنان اهل بیت و بزرگان بخاطر قلم نویسندگان بوده است  که اکثرآنان از علمای زمان خود بوده اند.

مریم یوسفی پور نویسنده حوزه دفاع مقدس گلستان در گفتگو با خبرنگار گلستان ما، اظهار کرد: قلم سلاح نویسنده است و قلم تاثیر گذار یکی از راه های موثر خبرنگار و نویسنده است.

وی با بیان اینکه قلم به خودی خود حرکت نمی کند و نویسنده به خودی خود نویسنده نمی شود، افزود: هر فردی که در جامعه دغدغه مند است برای رساندن آن پیام و ارزش به سمت نویسندگی و خبرنگاری روی می آورد زیرا می خواهد یک چالشی را بررسی کند و آن را به عرصه ظهور برساند .

این نویسنده گلستانی ادامه داد: مبانی وارزش هایی در فرد وجود دارد و با اعتقاد به آن هدف برای رفع مشکلات دست به قلم می شود، خب الان اگربه انقلاب اسلامی اعتقادو ایمان داشته باشد تمام فعالیت ها به آن سمت سوق پیدا می کند.

یوسفی پور اذعان کرد: قلم و نویسنده هر دو رسانه هستند، نویسنده از قلمش بعنوان یک رسانه استفاده می کند که می تواند این رسانه مکتوب، شفاهی وغیره منطبق بر مخاطب و نویسنده  است.

روزی که نویسنده خسته شود آن روز روز شکست و فکر و اندیشه است

به گفته این نویسنده گلستانی؛ زمانی مطلبی تاثیر گذارخواهد بود که از عمق جان نویسنده و از روی صداقت برخیزد در حالی که اگر غیر این باشد فقط نشردهنده و بیننده خواهد بود.

وی با بیان اینکه روزی که خبرنگار و نویسنده خسته شود آن روز روز شکست و فکر و اندیشه است،  گفت: امروزدر عصر تکنولوژی رسانه های زیادی در حال فعالیت هستند لذا برای موثر بودن باید به سمت پیاده سازی ارزش ها رفته تا هنجارهای اسلامی اولویت زندگی مردم  قرار گیرد.

یوسفی پور با بیان اینکه نویسنده، جهادگر فرهنگی عصر حاضر است، بیان کرد: برای فعالیت در حوزه  فرهنگ نباید آینده نزدیک دل بست تا عدم موفقیت در آن نویسنده را دلسرد کند بلکه کار فرهنگی اثراتش در نسل های بعد دیده می شود.  

وی در خاتمه بای بیان اینکه قلمی هیچگاه کهنه نمی شود، گفت: شاید روزی قلم مداد و خودکار بود اما امروز سر انگشتان و صفحه کلید قلم می شود و ایده ها و ارزش ها را منتقل می کند و این آزادگی است که به نوشتن معنا می دهد.

معصومه عبداللهی نویسنده حوزه معارف و پژوهشگر گلستانی هم در گفتگو با خبرنگار گلستان ما، اظهار کرد: قلم به عنوان یکی از جلوه های آفرینش و آیات الهی است که خداوند به آن قسم یاد کرده است و این آیه هایی که از این قبیل خداوند جهت تاکید بیشتر ارزش و اهمیت موضوع نوشتن نازل کرده بیانگر توجه خداوند به این قدرت ماورایی بشر است ،وخداوند با این آیات  جایگاه مهمی برای قلم  در نظر می گیرد و آن جایگاه تربیت است.

وی ادامه داد: باتوجه به تقدس و جایگاه قلم نزد خداوند و هدف از اهمیت آن باید یک نویسنده علاوه براینکه خود عالم باشد هنگامیکه در مقام نویسندگی قرار میگیرد احساس تکلیف و مسولیت نسبت به امر الهی اورا در این جایگاه قرار دهد تا برآنچه می نویسد دقت کند تا خدایی نکرده تفکری غلط را ترویج ندهد یا ضربه ای بر پیکره دین وعلم  وارد نکند.

عبداللهی اضافه کرد: این نویسنده عالم میداند مدادالعلماءافضل من دماءالشهداء در نتیجه جایگاه خود را همچون جایگاه مجاهدی میداند که در راه خدا  جهاد میکند. وجز حق ننویسد و در انتشار حق بکوشد و هر مطلبی بلکه   نوشته ای که تاثیر گذار است و باعث بیداری بشریت و نسلهای آینده میشود.

وی با بیان اینکه اهمیت قلم درعصر امروز بسیار بیشتر است، گفت: در دنیای امروز با نسلی مواجه هستیم که بستری برای نوشتن و انتشار سریع برای او فراهم شده و این بستر فضای مجازی است. کجایند اهل قلم و صاحبان علم و اندیشه، دراین زمان نباید لحظه ای در خواب غفلت به سر ببرند و لحظه  های خود را وقف نوشتن کنند.

وی افزود: در زمانی هستیم که افکار غلط توسط دشمن از این جایگاه یعنی فضای مجازی وارد روح بشر میشود نباید دچار غفلت شد و بیشتر از همیشه برای حفظ شریعت الهی قلم زد.

خبرنگاران از جمله مدافعان حریم شریعت الهی هستند

این نویسنده گلستانی تصریح کرد: خبرنگاران از جمله مدافعان حریم شریعت الهی هستند کسانی که هر لحظه باید اذهان عمومی را رصد کنند و جولانگاه های شیاطین انسی را که از هر کاری برای تخریب افکار بشر نسبت به قوانین الهی در جوامع دست بردار نیستند را شناسایی کرده و در رد این افکار قلم بزنند لازمه این امر این است که نیت الهی داشته باشند و احساس تکلیف و مسولیت نسبت به دین و جامعه را در خود ایجاد کنند و بدانند قلم های  رساتر در مقابل دشمن برنده تراز زبان بدن است و علاوه بر اینکه  مردم را به راه درست دعوت میکنند مسیر درست را هم با قلم خود مشخص می کنند.

قلم آزاد موجب افزایش آگاهی و اطلاعات درست مردم جامعه شوند

وی گفت: امام صادق (ع) در زمانی که کسی نمیتوانست و جرات نداشت بنویسد شاگردانشان را تشویق به نوشتن میکردند و در واقع میتوان گفت بعداز نزول کلام وحی در خصوص قلم بر قلب نازنین رسول اکرم امام صادق علیه السلام طلایه دار این مسیر بودند و اثار بجای مانده از شاگردانشان در ماندگاری علم اهل بیت و سنت نبوی بسیار تاثیر گذار  بوده است.

دبیر نسرای استان گلستان نیز در گفتگو با خبرنگار گلستان ما، اظهار کرد: اهمیت و ارزش قلم را در سوگندی که خدا به آن میخورد میتوان فهمید  قلم حتی از شمشیر برنده ترو تاثیرگذارتر است از اینرو خدا حتی مرکب قلم عالمان را برتر از خون شهدا میداند.

لیلا هاشمی بیان کرد: داشتن قلمی آزاد که به بیان حقایق و واقعیتها بپردازد از ویژگی های فردی است که در حوزه سواد رسانه میخواهد فعالیت کند، چون آنها  باید موجب افزایش آگاهی و اطلاعات درست مردم جامعه شوند .

وی تصریح کرد: قلم یک فعال رسانه ای باید به مثابه شمشیر برنده در فضای مجازی باشد که شبهه زدایی می کند و اخبار درست را از غلط تشخیص می دهد و در اختیار مخاطب میگذارد.

این فعال رسانه ای گلستان در خاتمعه گفت: این واقعیتی است که خیلی  از کسانی که در طول تاریخ از مسیر منحرف شدند به خاطر قلم هایی بود که مطالبی خلاف را نگاشتند وهمین باعث شد مسیر زندگی یک فرد یا گروه تحت تاثیر آن قرار گیرد.

انتهای پیام/

 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.